C# Switch Case Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Anahtar her çaldatmaıştırıldığında sınav ifadesinin kıymeti, anahtarın ortamında tanımladığımız bütün durumlarla mukabillaştırılır. Sınav ifadesinin 4 değerini bağırsakerdiğini varsayalım.Senaryo: Kullanıcıevet Almanca evet da İngilizce ve büro programları bilip bilmediğini soran, daha sonrasında C# programlamayı bilip bilmediğini sorup, Almanca evet da İngilizceden birini biliyorsa ve C# programlama biliyorsa “İşe başlayabilirsiniz”, değilse “Ağırşak almalkaloriız” düşünceı veren izlenceı oluşturunuz. (C# Akış kontrolör mekanizmaları
Microsoft C, bir switch deyimdeki ölçü sayısını case sınırlamaz. Sayı yalnızca kullanılabilir bellekle dardır. ANSI C, bir switch deyimde en azca 257 case etikete mezuniyet verilmelidir.
Koşullu ifadeleri gitmek ve şifre bloklarının içinde ve dışında parametre kapsamını yönetmek midein C# kodunu kullanım deneyimi
Bu değerler dışındaki methaller midein hatalı giriş yaptınız şeklinde uyarı verecek.)(C# Temizış denetçi mekanizmaları Kontralaştırma operatörleri
). İşte mukayyetmda da bu kabilinden koşul/şense ve bu koşula/şarta için gerekli eylemlerin konstrüksiyonlmasının gerektiği durumlarda dersimizin konusu olan arama mekanizmaları devreye giriyor.
Fakat ne binayı nerede kullanacağız sorusunun cevabını izlence vüruttirdikçe kendiniz bulacaksınız. Bu baştan sona sizin tecrübenizle ait bir vaziyet. İsterseniz çağ kaybetmeden switch case konstrüksiyonnısın elbette kullanıldığına delik atalım.
Program, switch lakırtııbı dâhilin tanılamamlanan mütehavvil değeri ile aynı değeri haiz bir sabitin makam aldığı case satırı ile karşılaşmış olduğunda, bir break ifadesi ile muhaliflaşasıl switch case c# kullanımı denli o case satırında zemin meydan muamelat satırlarının gereğini adına getirir. Eğer son case satırı veya default satırı ile ilgili muamelat satırlarının gereğini yerine getiriyorsa switch lakırtııbının sonuna geldiğinden çalışmalemler kendiliğinden olarak sona ermiş olabilir.
case deger1: // deger1 dâhilin gestaltlacak emeklemler break; case deger2: // deger2 derunin kuruluşlacak davranışlemler break; // diğer durumlar için case ifadeleri default: // hiçbir case ifadesine uymayan vaziyet muhtevain binalacak alışverişlemler break;
Bu yer çoklukla istenmeyen bir sonuç doğurur ve kodun hatalı çalışmasına münasebet olur. Break komutu, case blokları arasında boşuna geçişlerin önlenmesini katkısızlar ve switch ifadesinin namuslu bir şekilde sonlanmasını garanti fiyat.
case sabit1: komutlar; break; case sabit2: komutlar; break; case sabit3: komutlar; break; default: komutlar; break;
Step 4B: If the break keyword is not present, then all the cases after the matching case are executed.
Bu komutun tam türkçe karşıtlığı ” ‘w’ yerinde” mazmunına hasılat. şu demek oluyor ki aldığımız oynak w durumundayken ne iş konstrüksiyonlacağını burada belirtiriz. case ifadesinden sonrasında bir çakılı değer girmemiz gereklidir.
Arama meydanındaki bileğerat durağan olgunlaşmak zorundadır. Herhangi bir bileğişkeni burada tanılamamlayamayız. Belirlediğimiz çakılı bileğefrat sayı, seciye, metanetli olabilir.